On ubicar un arbre fruiter

Si volguessis aprendre més sobre els Boscos Comestibles, t’invitem a mirar la pestanya dels Cursos, i si el concepte t’engresca, i t’agradaria reconvertir un espai en alguna cosa més abundant, vet aquí la nostra pàgina de Dissenys


Abans de triar l’exemplar més bonic de la varietat més adequada, cal que ja hàgim reflexionat sobre l’ubicació d’aquest mateix arbre, perquè prosperi, i que sigui sa. Aquí, doncs, les consideracions principals:

  • Idealment ja tindríem fet – si no en paper, al menys molt clarament al cap – un mapa del nostre terreny amb els ‘sectors’ ben marcats (vegeu aquesta entrada anterior), cosa que ens permetrà entendre bé on hi toca més o menys sol, i, per tant, els microclimes més aviat freds, si pensem en el concepte d’hores de fred.
  • Haurem de pensar en la mida final de l’arbre – cosa que costa quan tens efectivament un pal prim a la mà – ja que arribaran a ocupar més espai del que pensem. S’hauria de deixar un marc de plantació de mínim 5 metres per 5 metres, i, millor, 6mx6m. Aquí també hi juga el vigor del portaempelt que s’ha triat.
  • Si intentem encabir un arbre dins un espai massa petit, només ens portarà problemes més endavant – mal disseny > alt manteniment. Si l’arbre adult arriba a molestar d’alguna manera – per exemple fent ombra a la casa, o bloquejant un camí de pas – li donem la culpa, el podem/tallem i provoquem possibles malures, quan el problema no és de l’arbre, sinó de la nostra selecció del lloc.
  • Per acabar, els arbres fruiters de fulla perenne (cítrics, nesprer, arboç, olivera, etc.) evidentment tindran fulles tot l’any, i, per tant, faran ombra tot l’any, cosa que pot molestar o beneficiar segons on i al costat de què els plantem.
Flor de codonyer

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.