El projecte

Benvinguts al nostre projecte permacultural, aquí a Cardedeu entre el Montseny i el mar, i a només quaranta quilòmetres de Barcelona.

L’eix principal de l’espai físic de Phoenicurus és el verger (“bosc comestible“) – un sistema agrícola perenne, divers i resilient, que vam començar a desenvolupar a finals de 2013.

Oferim directament en el mateix espai  formacions diverses – cursos, xerrades i tallers relacionats amb la permacultura, el bosc comestible, i l’horticultura ecològica.

Igualment col·laborem amb escoles, instituts i altres organitzacions, on realitzem activitats a l’entorn dels mateixos temes.

També fem dissenys i assessoraments per gent que té jardins o finques, i que vol crear espais bonics i autònoms que es puguin gestionar d’una manera més natural.

Durant la primera fase del projecte (2009-13), vam ser els productors d’hortalisses ecològiques de temporada per un grup de consum (Cardedeu Autosuficient) que prioritzava la proximitat i un fort lligam entre consumidor i productor.

Amb qualsevol activitat, el nostre objectiu sempre és la creació de sistemes sostenibles, confiant en la pròpia capacitat de la natura per equilibrar-se. Així doncs optem per la mínima intervenció i màxima observació possibles per respectar els cicles naturals, i aprendre’n.

Verger Phoenicurus