El verger de Phoenicurus va prenent forma

Si volguessis aprendre més sobre els Boscos Comestibles, t’invitem a mirar la pestanya dels Cursos, i si el concepte t’engresca, i t’agradaria reconvertir un espai en alguna cosa més abundant, vet aquí la nostra pàgina de Dissenys


Poc a poc el verger (o “bosc comestible”) de Phoenicurus va prenent forma.

La primavera ha estat una època d’activitat intensa de sembres i trasplantaments.

Al nostre petit hivernacle o sota cobert, hi hem fet germinar llavors, hem regat i mimat els planters i hem observat amb alegria com es desenvolupaven els primers brots dels esqueixos plantats en testos a l’hivern.

Mentre tots aquests futurs arbres, arbustos i plantes diverses anaven creixent, hem continuat el nostre disseny del verger. Molts dels arbres fa temps que són plantats (en vam parlar en articles anteriors) i ara el que ens calia era pensar en els nivells més baixos.

Ubicar sobre paper totes les plantes una per una hauria estat tasca impossible. En lloc d’això, vam dissenyar tres o quatre patrons, models de com serien les possibles distribucions d’arbustos, matolls, plantes baixes, rastreres i enfiladisses, entre cada grup de dos o tres arbres.

Tenint això en ment i també – molt important – una representació clara dels sectors (més o menys ombrívols a cada moment de l’any, més o menys freds, més o menys secs, o ventosos, etc.) del nostre terreny, hem anat trasplantant cadascuna de les plantetes i posteriorment, marcant-les al nostre plànol.

Tot aquest procés també ha ens ha fet adonar de la quantitat de plantes perennes útils i interessants que ja eren presents al nostre terreny – com un germen de bosc comestible que anava creixent entremig de les hortalisses quan Phoenicurus encara tenia vocació únicament d’hort.

Moltes les havíem plantat perquè sempre ha format part de la nostra filosofia tenir el màxim de biodiversitat per tal de tenir un sistema més sa: aromàtiques i flors ja eren part integrant de l’hort. Altres són plantes silvestres que no pensem “expulsar” del nostre verger, ja que la seva presència presenta utilitats diverses.

Us convidem a fer una ullada per la finestra virtual al nostre verger en creixement, i a reconèixer-hi pruneres, albercoquers, cítrics; grosellers, gerderes; Maria Lluïsa, migranel·la, sàlvies; malves, veçots, borraina; caputxines, porradell…

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.