Com “perennitzar” el teu hort

Si volguessis aprendre més sobre una Horticultura Ecològica més Natural i del No-Remogut, t’invitem a mirar la pestanya dels Cursos, i si necessites ajuda planificant o implementant un hort, vet aquí la nostra pàgina de Dissenys.


Ja que al cap i la fi, tots som mandrosos, sempre va bé trobar maneres d’estalviar feina, i a vegades a l’hort, deu n’hi dó les tasques repetitives que fem temporada rere temporada com esclaus de les plantes – sigui sembrar, repicar, desherbar, i, en molts horts, llaurar.

Així doncs, si hi ha maneres de reduir, o fins i tot evitar, algunes activitats, per què no adoptar-les? Un exemple a l’hort mateix seria la idea de “perennitzar” – o, de fet, en diversos casos, “reperennitzar” – certes hortalisses, que se solen conrear com plantes anuals, però que no necessariament ho són.

Per exemple, ara mateix a l’hort, les bledes, i els porros que no vam arribar a collir, estan tots ben espigats i espectaculars. En comptes d’arrencar-los, però, es poden deixar a acabar d’assecar-se, tallar-los (guardant-ne llavors d’alguns exemplars si ens interessa), i amb les primeres pluges de final d’estiu tornaran  a brotar.

A més a més així començaran la seva vida nova amb unes arrels ben establertes, i creixeran fortes i sanes per donar-nos collites de tardor, hivern i primavera amb el mínim d’esforç.

A part d’espècies que sí que es conreen expressament d’una manera perenne (nyàmeres) o plurianual (carxofes), altres verdures que podem ‘manipular’ així serien els alls i patates, i, de fet, qualsevol conreu que s’autosembri amb facilitat, tot suposant que el deixem fer tot el seu cicle de florir i fer llavor, és clar.

Que descanseu bé.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.