Phoenicurus serà un verger

Si volguessis aprendre més sobre els Boscos Comestibles, t’invitem a mirar la pestanya dels Cursos, i si el concepte t’engresca, i t’agradaria reconvertir un espai en alguna cosa més abundant, vet aquí la nostra pàgina de Dissenys


Una de les novetats més important dels darrers temps de Phoenicurus és que ens hem decidit a transformar bona part del nostre terreny en un verger – altrament anomenat “forest garden”, o bosc comestible.

Forest Garden de Primrose Farm, el primer que vam conèixer
Forest Garden de Primrose Farm, el primer que vam conèixer

Es tracta d’un sistema perenne que inclourà arbres, arbustos, plantes baixes, rastreres i enfiladisses, totes elles seleccionades i plantades pel fet que tenen parts comestibles o útils per a nosaltres.

Dissenyar aquest “bosc a mida” no és fàcil; cal conèixer molt bé el terreny on l’ubicarem, documentar-se a bastament sobre cadascuna de les plantes que hi volem incloure i sobre com s’interrelacionaran les unes amb les altres. Sobretot, cal una bona dosi d’imaginació per intentar visualitzar com serà el conjunt en el futur.

Forest Garden en els seus primers estadis (Karuna, Anglaterra)
Forest Garden en els seus primers estadis (Karuna, Anglaterra)

Si trobem el temps necessari, anirem explicant en el bloc el procés que estem seguint.

Avui, per anar fent boca, us incloem un conjunt d’imatges de “forest gardens” que hem conegut – incloent el nostre primer intent de verger en miniatura a Phoenicurus .

El nostre verger inicial a Phoenicurus, amb plantes comestibles, aromàtiques, arbustos i petits arbres fruiters
El nostre verger inicial a Phoenicurus, amb plantes comestibles, aromàtiques, arbustos i petits arbres fruiters

Sabem com es poden arribar a assemblar a un verger celestial, on asseguts sota l’ombreta i amb el perfum de flors que t’embolcalla, amb una mà culls una poma cruixent d’una branca, i amb l’altra et portes unes quantes maduixetes a la boca. Esperem que un dia – d’aquí uns quants anys – el nostre verger s’assembli una mica a aquest ideal.

One thought on “Phoenicurus serà un verger

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.