Remolatxa: un parell de receptes

La remolatxa es pot consumir tant crua (tallada petita o ratllada, en amanides) com cuita – bullida, al vapor, al forn. Si la coeu barrejada amb altres hortalisses donarà un color rosat intens a tot el conjunt. Aprofiteu-ho per jugar amb l’estètica dels plats! I amb la combinació gustativa: res equiparable a la remolatxa per introduir un punt de dolçor.

Borsch

Segurament la recepta més famosa que té la remolatxa com a protagonista és el Borsch, una sopa molt tradicional als països eslaus. A més de la remolatxa, el Borsch inclou diverses hortalisses que poden variar segons el país d’origen (pastanaga, col de fulla, tomàquet, patates, cebes, bitxo…), bolets i carn (pollastre, tocino o vedella).

Conserva de remolatxa

És molt probable que ja hàgiu tastat la remolatxa en vinagre, molt adequada per a les amanides. És molt fàcil d’elaborar.

Només heu de fer bullir les remolatxes amb pell i tot fins que veieu que són cuites (una hora ben bona). Les peleu i les talleu a rotllanes. Les envaseu en pots ja esterilitzats, cobrint-les amb vinagre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.