Què és un jardí comestible

Un jardí comestible és un espai (petit o gran*) on relaxar-se, prendre el sol o refrescar-se a l’ombreta; un lloc de gaudi dels sentits, on observar plantes, insectes, papallones, on escoltar els ocells, on ensumar les flors i les plantes aromàtiques, on sentir la natura al voltant nostre… En fi, totes aquestes experiències que ens hauria de proporcionar un bon jardí.

Però a més – i aquí es troba la seva particularitat – és un jardí on s’hi inclouen amb profusió plantes comestibles diverses, des de les hortalisses de tota la vida, fins a altres més insòlites que són ornamentals i comestibles alhora, així com arbres fruiters, arbustos de fruita petita, plantes condimentàries i flors comestibles.

És, finalment, una barreja de jardí i hort, on anar a reposar però també on anar a collir, cistell a la mà, tota mena de menges que portarem al plat.

En la nostra concepció de jardí comestible, a més, no som els jardiners els únics protagonistes, sinó que volem aprofitar aquest espai de verdor per a fer-ne un reservori de biodiversitat, implantant-hi diverses estratègies (bassetes, hotels d’insectes, plantes específiques, etc.) per atreure-hi ocells, insectes pol·linitzadors, amfibis i fauna diversa, amb qui compartir l’indret, i que alhora ens ajudaran a fer quallar els fruits i a no tenir problemes de plagues.

Per tot això sabem que les mateixes estratègies que serveixen per crear un entorn bonic – diversitat de racons, de formes, olors i colors – són els que ens permeten gaudir d’un espai sa i equilibrat.

Per saber-ne més – com dissenyar-lo, com crear-lo, com fer-ne el manteniment (que, per cert és un jardí de baix manteniment), quines plantes incloure-hi, etc. – et suggerim d’apuntar-te al nostre curs de «Crea el teu jardí comestible» (el proper és aquest mateix dssabte, 16 de juny).

En molt poc espai hi cap molta diversitat!

* Pot ser un espai petit, com un balcó, pati o jardinet. Vegeu també aquest article: “Com vols que faci un bosc comestible en tan poc espai?”.

 

One thought on “Què és un jardí comestible

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.