Què és un jardí comestible

Un jardí comestible és un espai (petit o gran*) on relaxar-se, prendre el sol o refrescar-se a l’ombreta; un lloc de gaudi dels sentits, on observar plantes, insectes, papallones, on escoltar els ocells, on ensumar les flors i les plantes aromàtiques, on sentir la natura al voltant nostre… En fi, totes aquestes experiències que ens hauria de proporcionar un bon jardí.

Però a més – i aquí es troba la seva particularitat – és un jardí on s’hi inclouen amb profusió plantes comestibles diverses, des de les hortalisses de tota la vida, fins a altres més insòlites que són ornamentals i comestibles alhora, així com arbres fruiters, arbustos de fruita petita, plantes condimentàries i flors comestibles.

És, finalment, una barreja de jardí i hort, on anar a reposar però també on anar a collir, cistell a la mà, tota mena de menges que portarem al plat.

En la nostra concepció de jardí comestible, a més, no som els jardiners els únics protagonistes, sinó que volem aprofitar aquest espai de verdor per a fer-ne un reservori de biodiversitat, implantant-hi diverses estratègies (bassetes, hotels d’insectes, plantes específiques, etc.) per atreure-hi ocells, insectes pol·linitzadors, amfibis i fauna diversa, amb qui compartir l’indret, i que alhora ens ajudaran a fer quallar els fruits i a no tenir problemes de plagues.

Per tot això sabem que les mateixes estratègies que serveixen per crear un entorn bonic – diversitat de racons, de formes, olors i colors – són els que ens permeten gaudir d’un espai sa i equilibrat.

Per saber-ne més – com dissenyar-lo, com crear-lo, com fer-ne el manteniment (que, per cert és un jardí de baix manteniment), quines plantes incloure-hi, etc. – et suggerim d’apuntar-te al nostre curs de «Crea el teu jardí comestible» (el proper és aquest mateix dssabte, 16 de juny).

En molt poc espai hi cap molta diversitat!

* Pot ser un espai petit, com un balcó, pati o jardinet. Vegeu també aquest article: “Com vols que faci un bosc comestible en tan poc espai?”.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.