Sortida de plantes silvestres amb l’institut

Vet aquí un petit vídeo sobre la sortida de reconeixement de plantes silvestres comestibles que vam fer amb els alumnes de l’institut Pla Marcell a finals del curs.

Si la sortida comença a vegades amb cares d’escepticisme, evoluciona sovint amb mirades de sorpresa, amb gestos d’atreviment o de complicitat, i acaba gairebé sempre amb un panxot de riure.

Ens agrada fer aquesta activitat que, entre riallada i riallada, fa descobrir a alumnes i professors el seu entorn natural més immediat, els fa qüestionar sobre el que és comestible o no ho és, reflexionar sobre el valor de les humils plantes de marge i, en general, sobre la importància de la preservació de la biodiversitat.

Algunes de les plantes protagonistes han estat: la rosella, el fonoll, la flor de saüc, l’ortiga, el pixallits, la borraina, el blet blanc, els plantatges, el card marià… Cal saber-les reconèixer, això sí!

Molts probablement no recordaran els noms de tantes plantes, i encara menys els seus usos, però si hem aconseguit que tots plegats ens mirem les “herbes” de marge amb més de respecte, i si, fins i tot, som capaços de reconèixer-ne una o dues, ja hem aconseguit el que ens proposàvem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.