Activitats per a la tardor de 2017

MOLT AVIAT LA PROGRAMACIÓ DE LA PRIMAVERA 2018 AMB NOVES PROPOSTES!

Aquesta tardor oferirem tot el ventall dels nostres cursos més sol·licitats. Troba el que millor respon a les teves necessitats o mira el calendari aquí sota.

 

CURSOS TALLERS I VISITES GUIADES
OCTUBRE

* Dissabte 14 i diumenge 15: INICIACIÓ A LA PERMACULTURA

* Dissabte 28 i diumenge 29: UN HORT QUE S’INSPIRA EN LA NATURA (TÈCNICA FUKUOKA – HAZELIP)

NOVEMBRE

* Dissabte 4 i diumenge 5: DISSENYANT UN BOSC D’ALIMENTS

OCTUBRE

 

* Diumenge 22, matí, 11h: VISITA GUIADA + TALLER TEMÀTIC: “PER A QUÈ SERVEIX L’ADOB VERD?”

 

Continuem igualment el cicle de Portes Obertes regulars, durant les quals oferirem una visita guiada i un taller temàtic.

La gran majoria dels cursos i tallers es realitzen al nostre hort-verger, a Cardedeu, on podreu observar i també practicar directament el que es va explicant.
Feu-hi una ullada i, si alguna cosa us crida l’atenció, no dubteu a contactar-nos a: hort.phoenicurus@gmail.com   INSCRIPCIONS al mateix correu o clicant aquí.

LES ACTIVITATS UNA PER UNA:

14 i 15 d’octubre – INICIACIÓ A LA PERMACULTURA 

CURS. Preu: 75€ (12 hores)

Iniciació a la Permacultura -11 i 12 de març


Durant aquest curs descobrirem la Permacultura i la filosofia darrera seu, posant especial èmfasi en un enfocament hortícola, i veurem com es poden aplicar els seus principis i tècniques al nostre propi entorn, i les pautes fonamentals per fer un bon disseny permacultural. Al Bosc Comestible de Phoenicurus.

Organitzat per: Phoenicurus i Esbioesfera.  Més informació clicant sobre el títol. Places limitades INSCRIPCIONS a hort.phoenicurus@gmail.com o clicant aquí.

22 d’octubre – VISITA GUIADA A PHOENICURUS

11h: VISITA GUIADA A PHOENICURUS; Tot seguit: Taller temàtic: “PER A QUÈ SERVEIX L’ADOB VERD?”

Places limitades. Cal inscriure-s’hi a: hort.phoenicurus@gmail.com o clicant aquí.- Aportació voluntària

Taller “Per a què serveix l’adob verd?”: En aquest taller entendrem què és l’adob verd, per què és tan interessant incloure’l a les nostres rotacions hortícoles, quines menes d’adob verd hi ha i com sembrar-los i gestionar-los.

28 i 29 d’octubre – UN HORT QUE S’INSPIRA EN LA NATURA (TÈCNICA FUKUOKA – HAZELIP)

CURS. Preu: 75€ (12 hores)

Mitjançant el coneixement d’uns determinats principis i d’unes certes tècniques concretes, es pot crear un hort que quasi ‘funcioni sol’, amb els seus propis equilibris naturals i els seus cicles interns. Un hort on cada planta hi trobarà allò que necessita però també on cada bestiola hi trobarà els seus depredadors.

Un hort de mínim impacte, ús ínfim d’energies fòssils i mínim d’esforç. Des

Intro PC5

dels principis iniciadors de l’agricultor i investigador japonès Masanobu Fukuoka, passant per l’Hort Sinèrgic d’Emilia Hazelip o els conceptes de “Sòl Viu”.

Organitzat per: Phoenicurus i Esbioesfera.  Més informació clicant sobre el títol. Places limitades INSCRIPCIONS a hort.phoenicurus@gmail.com o clicant aquí.

CURS. Preu: 75€ (10 hores)

Com podem reproduir les virtuts del bosc però creant un sistema a la nostra mida?

Per donar resposta a aquesta qüestió, és com es crea el concepte del ‘bosc alimentari’ o ‘verger’: una plantació que combina arbres, arbustos, herbàcies, plantes a diverses alçades, a més de bolets i fauna silvestre o domèstica. Tot un sistema complex, concebut per proporcionar-nos aliments variats, a més de molts altres productes útils per a nosaltres (fibres, medicines, material de construcció, llenya…).  Al Bosc Comestible de Phoenicurus.

Organitzat per: Phoenicurus i Esbioesfera.  Més informació clicant sobre el títol. Places limitades INSCRIPCIONS a hort.phoenicurus@gmail.com o clicant aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.