Activitats de primavera 2017

 El 2017 tornarem a oferir els nostres cursos, ja clàssics, de Permacultura, Hort Natural i Bosc Comestible. N’hi ha algun d’ells que encara no has fet? Mira aquí sota i segur que en trobes algun que et pot interessar.

Continuem igualment un cicle de Visites guiades bimensuals, durant les quals oferirem una passejada per Phoenicurus i un taller temàtic.P1010729

La gran majoria dels cursos i tallers es realitzen al nostre hort-verger, a Cardedeu, on podreu observar i també practicar directament el que es va explicant.
Feu-hi una ullada i, si alguna cosa us crida l’atenció, no dubteu a contactar-nos a: hort.phoenicurus@gmail.com   INSCRIPCIONS al mateix correu o clicant aquí.
————————————

LES ACTIVITATS UNA PER UNA:

5 de març – VISITA GUIADA A PHOENICURUS

11h: VISITA GUIADA A PHOENICURUS; Tot seguit: Taller temàtic: “PROPAGACIÓ DE PLANTES”

Places limitades. Cal inscriure-s’hi a: hort.phoenicurus@gmail.com o clicant aquí.- Aportació voluntària

Taller de “Propagació de plantes”: En aquest taller, mirem quines són algunes de les tècniques més senzilles – com ara divisió, esqueix, rizomes – que ens permetran tenir-ne més de les nostres plantes preferides en un tres i no res.

11 i 12 de març – INICIACIÓ A LA PERMACULTURA 

CURS. Preu: 75€ (12 hores)Intro PC2a

Durant aquest curs descobrirem la Permacultura i la filosofia darrera seu, posant especial èmfasi en un enfocament hortícola, i veurem com es poden aplicar els seus principis i tècniques al nostre propi entorn, i les pautes fonamentals per fer un bon disseny permacultural. Al Bosc Comestible de Phoenicurus.

Organitzat per: Phoenicurus i Esbioesfera.  Més informació clicant sobre el títol. Places limitades INSCRIPCIONS a hort.phoenicurus@gmail.com o clicant aquí.

18 i 19 de març – HORT NATURAL (FUKUOKA – HAZELIP)

CURS. Preu: 75€ (12 hores)

Mitjançant el coneixement d’uns determinats principis i d’unes certes tècniques concretes, es pot crear un hort que quasi ‘funcioni sol’, amb els seus propis equilibris naturals i els seus cicles interns. Un hort on cada planta hi trobarà allò que necessita però també on cada bestiola hi trobarà els seus depredadors.

Un hort de mínim impacte, ús ínfim d’energies fòssils i mínim d’esforç. Des

Intro PC5

dels principis iniciadors de l’agricultor i investigador japonès Masanobu Fukuoka, passant per l’Hort Sinèrgic d’Emilia Hazelip o els conceptes de “Sòl Viu”.

Organitzat per: Phoenicurus i Esbioesfera.  Més informació clicant sobre el títol. Places limitades INSCRIPCIONS a hort.phoenicurus@gmail.com o clicant aquí.

***** 8 al 13 d’abril – PERMACULTURA A LA PRÀCTICA

CURS. Preu: 250€  (225€, si us inscriviu abans del 08/03/17) (40 hores)

A diferència del curs d’iniciació, la llargada d’aquest curs ens permet practicar i experimentar més l’aplicació del disseny i tècniques concretes, amb un especial èmfasi en l’àmbit hortícola, però també amb pràctiques de bioconstrucció, nocions de permacultura social, etc. Alhora intensiu i pràctic, doncs, aquest curs serveix tant per descobrir com per aprofundir en la permacultura, la seva filosofia, eines de disseny, i pràctiques, per a poder concebre i crear espais sans i vius, respectuosos amb l’entorn, i bonics a la vista. Al Bosc Comestible de Phoenicurus.

Organitzat per: Phoenicurus i Esbioesfera.  Més informació clicant sobre el títol. Places limitades INSCRIPCIONS a hort.phoenicurus@gmail.com o clicant aquí.

21 d’abril  – PLANTES SILVESTRES COMESTIBLES

TALLER. Preu: 15€; Horari: 18 a 20h

A més d’una passejada general, ens focalitzarem en quatre o cinc plantes de temporada.  Així aquelles les coneixerem en detall: aprendrem a reconèixer-les i descobrirem una pila d’usos que se’ls pot donar a cadascuna. Per exemple, saps que amb saüc pots fer “xampany”, vi, melmelada i un remei per al refredat?  I això només amb una planta… T’atreveixes a descobrir tot aquest món de possibilitats? Organitzat per: Phoenicurus i Esbioesfera. Inscripcions: hort.phoenicurus@gmail.com o clicant aquí.

CURS. Preu: 75€ (10 hores)

Com podem reproduir les virtuts del bosc però creant un sistema a la nostra mida?

Per donar resposta a aquesta qüestió, és com es crea el concepte del ‘bosc alimentari’ o ‘forest garden’: una plantació que combina arbres, arbustos, herbàcies, plantes a diverses alçades, a més de bolets i fauna silvestre o domèstica. Tot un sistema complex, concebut per proporcionar-nos aliments variats, a més de molts altres productes útils per a nosaltres (fibres, medicines, material de construcció, llenya…).  Al Bosc Comestible de Phoenicurus.

Organitzat per: Phoenicurus i Esbioesfera.  Més informació clicant sobre el títol. Places limitades INSCRIPCIONS a hort.phoenicurus@gmail.com o clicant aquí.

5 de maig  – FLORS COMESTIBLES

TALLER. Preu: 15€; Horari: 19 a 20.30h  – Atenció: Abans hi havia una altra data, però aquesta és la bona.

T’imagines una amanida amb un toc de dolç de néctar i sobretot plena de colors i aromes? Un arrosset coronat per uns pètals de color carbassa? Un postre amb un toc de blau cel? A l’hort hi podem trobar flors inesperadament belles però també sorprenentment bones de gust. Algunes de les hortalisses clàssiques ens ofereixen les seves ponzelles, mentre que, al seu voltant, creixen indolents les floretes de “males herbes”, tot un tresor per descobrir. Us atreviu a ampliar el vostre repertori gustatiu i estètic? Us atreviu a tastar els colors?

Organitzat per: Phoenicurus i Esbioesfera. Inscripcions: hort.phoenicurus@gmail.com o clicant aquí.

6 de maig – VISITA GUIADA A PHOENICURUS

11h: VISITA GUIADA A PHOENICURUS; Tot seguit: Taller temàtic: “COM POTENCIAR LA BIODIVERSITAT

Places limitades. Cal inscriure-s’hi a: hort.phoenicurus@gmail.com o clicant aquí. – Aportació voluntària

Cuca de llumTaller “Com potenciar la biodiversitat”: La biodiversitat és un element clau a l’hort ecològic.  Encoratgem la fauna i flora autòctona perquè l’hort sigui un espai sa, viu i equilibrat.

 

2 de juny – RECULL LES TEVES LLAVORS

TALLER. Preu: 15 €; Horari: 18.30 a 20.30h

Obtenir les teves pròpies llavors és una tasca relativament fàcil i alhora molt útil i satisfactòria. Els pagesos ho han practicat durant generacions. Per què no aprendre-ho tu? Farà el teu hort més autonomy i les teves hortalisses cada cop estaran més adaptades a l’entorn concret del teu hort, amb el seu peculiar microclima i tipus de terra.

En aquest taller, aprenem a seleccionar les plantes i fruits més adequats, a extreure’n les llavors i a emmagatzemar-les correctament.

Organitzat per: Phoenicurus i Esbioesfera.  Inscripcions: hort.phoenicurus@gmail.com o clicant aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.