Nova temporada a l’hort de l’institut Vil·la Romana

 

20160930_121747
Plantant escaroles

Aquest any hem reprès l’activitat hortícola a l’institut Vil·la Romana de la Garriga. Continuem amb el grup ACADA de 4t, però, a més, hi hem incorporat els alumnes de 1r, que van fent torns per venir-hi en petits grupets.

20161111_100239
D’excursió per comparar diversos models de producció agrària

Des de setembre ençà, ja hem tingut ocasió de treballar-hi moltíssims conceptes (des de les temporades de les hortalisses fins a la importància de la biodiversitat), i d’experimentar i moure’ns. Hem tingut cura de les plantes, hem fet collites, hem tocat terra, hem regat, hem sembrat… I fins i tot, hem aprofitat els nostres coneixements d’anglès, per introduir una mica de vocabulari hortícola.

20161121_102933
Una mica de pluja no ens pot aturar

A més, hem vist una pila de coses que molts no havien vist mai abans: groselles i gerds, el creixement i el canvi de color dels pebrots, les flors de les albergínies, caragols ponent ous, com germinen les faves i un pit-roig que ens ve a fer companyia, entre moltes altres noves experiències.

Ha estat un gaudi veure com progressivament els alumnes anaven perdent la por i s’atrevien a tocar, ensumar i tastar. Esperem que els propers trimestres ens permetin fer despertar encara més la curiositat per aquest contacte directe amb les plantes i la terra.

A continuació hi teniu l’enllaç a la plana web de l’institut on fa referència a l’hort: http://www.vromana.cat/2016/10/10/nova-temporada-de-l-hort-escolar-al-vil-la-romana/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.