Collites del verger: el crèspol

img_2950-diplotaxisEl crèspol (Diplotaxis tenuifolia) és una planta de la família de les bràssiques, que creix espontània a Europa, sovint als camins i marges. Amb ben poques exigències, és fàcil de conrear i reproduir de llavor.

Té un gust molt semblant a la ruca (o rúcola) però més intens, i la complementa molt bé a nivell de calendari, ja que es pot anar collint a partir del moment que la ruca ja ha passat la fase d’espigat.

A més, com la majoria de les plantes que seleccionem per al nostre verger, és pluriennal; per tant no cal anar sembrant-la cada temporada. Això sí, a més d’anar ampliant any rere any la seva base, també s’escampa per llavor.  Fa molt bé, doncs, la funció de cobrir el sòl.

A la cuina en podeu fer servir la fulla crua, en amanides, pasta i coques. Però també la flor,  d’un color groc viu, que dóna vivesa a qualsevol plat.

pict0009-red
Amanida agredolça de crèspol amb formatge i fruits

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.