Taller de llegums a l’institut

Aprofitant que el 2016 és l’Any Internacional dels Llegums, hem organitzat un taller de descoberta dels llegums per a instituts. La setmana passada vam fer-lo per a dos grups d’alumnes a l’INS Domènec Perramon d’Arenys de Munt.

L’activitat principal, que hemdsc02435 anomenat “De tots els colors i formes”, ens posa davant diversos sobrets que contenen llegums diverses – les més conegudes i altres de més rares -, que es tracta d’identificar i apreciar, tot descobrint-ne poc a poc dades interessants i curioses:  quan i com es conreen, d’on procedeixen, per què es fan servir, quin és el seu nom científic…

p1050046Així aprenem que hi ha mongetes tendres que fan mig metre de llarg, que hi ha granotes que es refugien a les fulles de les faveres, que hi ha pèsols dels que ens mengem les tavelles, que hi ha llegums de secà i altres de regadiu, que n’hi ha que creixen a l’hort i altres que es sembren en camps, que els mengem les persones i els animals, que n’hi ha que es planten fer fer d’adob, que unes vénen d’Amèrica, d’altres de l’Àsia, etc.

Com qui no vol la cosa, anem desgranant informació… igual que desgranem llegums.p1020755-red

p1020756-red

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.