Construcció de dues espirals d’aromàtiques

Aquí us presentem un parell d’espirals d’aromàtiques que vam ajudar a dissenyar i crear aquesta primavera. Primer, en vam fer una dins el marc d’un taller familiar a la Fira de Lliga’t a la Terra a Sta. Eulàlia de Ronçana a l’Hort de l’Espelt.

Es veu a les fotos aquí sota com, en aquest cas, vam començar amb una pila de terra; li vam anar donant forma amb les pedres; s’hi va posar el tub de reg (normalment no necessari en una espiral d’aquestes, però es va considerer útil ja que és un hort gran portat per poques persones amb poc temps, i així els facilitàvem la tasca, al menys aquesta primera temporada); es van col·locar les plantes (en aquest cas segons un disseny previ nostre); es van plantar; es van posar cartells de fusta amb els noms de les plantes escrits pels nens; i es va acabar amb una bona capa de palla – tant bona que quasi no s’hi veuen les plantetes.

En canvi, un mes després a Can Tió, prop de Tarradell (Osona), en vam fer una altra amb un plantejament diferent com a part d’un jardí comestible que ja havíem dissenyat. Aquí la feina de construir la forma – aquest cop amb tronquets de pi del mateix jardí – ja s’havia fet prèviament. Amb els participants vam dissenyar in situ les ubicacions de cada planta segons les seves necessitats (es veuen les cartolines a la primera foto). Després es tractava simplement d’anar plantant, regant i encoixinant-ho amb una capa de trinxat de fusta.

One thought on “Construcció de dues espirals d’aromàtiques

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.