Construcció de dues espirals d’aromàtiques

Aquí us presentem un parell d’espirals d’aromàtiques que vam ajudar a dissenyar i crear aquesta primavera. Primer, en vam fer una dins el marc d’un taller familiar a la Fira de Lliga’t a la Terra a Sta. Eulàlia de Ronçana a l’Hort de l’Espelt.

Es veu a les fotos aquí sota com, en aquest cas, vam començar amb una pila de terra; li vam anar donant forma amb les pedres; s’hi va posar el tub de reg (normalment no necessari en una espiral d’aquestes, però es va considerer útil ja que és un hort gran portat per poques persones amb poc temps, i així els facilitàvem la tasca, al menys aquesta primera temporada); es van col·locar les plantes (en aquest cas segons un disseny previ nostre); es van plantar; es van posar cartells de fusta amb els noms de les plantes escrits pels nens; i es va acabar amb una bona capa de palla – tant bona que quasi no s’hi veuen les plantetes.

En canvi, un mes després a Can Tió, prop de Tarradell (Osona), en vam fer una altra amb un plantejament diferent com a part d’un jardí comestible que ja havíem dissenyat. Aquí la feina de construir la forma – aquest cop amb tronquets de pi del mateix jardí – ja s’havia fet prèviament. Amb els participants vam dissenyar in situ les ubicacions de cada planta segons les seves necessitats (es veuen les cartolines a la primera foto). Després es tractava simplement d’anar plantant, regant i encoixinant-ho amb una capa de trinxat de fusta.

One thought on “Construcció de dues espirals d’aromàtiques

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.