Pugons i Paciència

Si volguessis aprendre més sobre una Horticultura Ecològica més Natural i del No-Remogut, t’invitem a mirar la pestanya dels Cursos, i si necessites ajuda planificant o implementant un hort, vet aquí la nostra pàgina de Dissenys.


Quan vam agafar el relleu a Ca l’Etern, ja hi vam heretar maduixeres dins l’hivernacle, que més o menys hem anat deixant fer, més enllà de canviar-ne una mica la ubicació, i deixar-les ocupar més espai. Ja a finals de l’hivern passat hi vam veure més presència de pugó i/o mosca blanca a les maduixeres, però els depredadors van arribar aviat, i no es va desenvolupar gaire el problema.

En canvi, aquest any, uns pugons van aparèixer molt precoçment – inici de febrer – quan encara no hi havia gaires altres insectes, malgrat la presència de diverses plantes aromàtiques que hem anat plantant dins l’hivernacle per intentar evitar aquestes situacions.

L’any passat ja vam atribuir aquest problema al fet que nosaltres mateixos havíem canviat la manera de regar a l’hivernacle – degoteig en comptes d’aspersió – creant-hi doncs un ambient massa poc humit per les maduixeres, que, en conseqüència, s’afeblien, i esdevenien objecte d’”atacs”.

El fet que aquesta vegada va començar tan aviat, va voler dir que els pugons es van convertir ràpidament en una anomenada “plaga”, i les pobres maduixeres tenien una pinta dolentíssima, totes amb fulles negres i enganxoses de la melassa dels mateixos pugons.

Així doncs, la temptació d’intervenir-hi va ser molt alta, més que res perquè ens sabia greu contemplar una primavera sense maduixes. Tot i així vam poder resistir, confiant que els depredadors arribessin.

Van tardar bastant, i les maduixeres van haver de patir quasi dos mesos així, però a finals de març començàvem a veure-hi alguna marieta passejant per les fulles mig mortes, fins que un bon dia a l’inici d’abril, les marietes s’havien reproduït de tal manera que vam poder comptar-ne 400, que eren només les marietes visibles, sense remenar ni mirar sota les fulles.

Poques setmanes després les maduixeres van tornar a fer una estora verda i sana, i ara ens estan proveïnt una galleda dels seus fruits cada dos dies, i estem molt contents que la situació es va poder resoldre tota sola, sense cap intervenció per part nostra. Així ens agrada.

 

One thought on “Pugons i Paciència

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.