Treballar la terra – diverses aproximacions

Si volguessis aprendre més sobre una Horticultura Ecològica més Natural i del No-Remogut, t’invitem a mirar la pestanya dels Cursos, i si necessites ajuda planificant o implementant un hort, vet aquí la nostra pàgina de Dissenys.


La majoria dels sistemes ecològics de treballar la terra intenten evitar de remoure la terra en profunditat perquè convé conservar l’estructura del sòl. Molts d’ells, però, sí que graten la terra a nivell de la superfície (quasi mai més de 20 cm de profunditat).

Igualment es tendeix a posar èmfasi en evitar deixar la terra nua per evitar l’erosió, la lixiviació de nutrients, la pèrdua d’humitat i l’aparició d’un excés de plantes no desitjades. O bé es crea un encoixinament permanent, o bé s’opta per una contínua successió de conreus i/o adobs verd que mantinguin la terra permanentment coberta (encoixinament viu).

Malgrat aquests punts comuns hi ha diverses aproximacions o maneres de plantejar-se el conreu, algunes d’elles clarament oposades, i altres que poden ser complementàries. Les analitzarem en propers articles:

Diversos materials d’encoixinament – sacs, cartrons i pedres – són visibles en aquesta fotografia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.