Propostes per a 2018

L’any 2018 és ple de novetats! Per anar ben sincronitzats amb els cicles naturals, aquesta primavera fem renovació, tot estrenant diversos cursos i tallers nous, per acompanyar alguns dels més clàssics. També estem pensant d’oferir una mena de “Viver Obert” durant algunes tardes de març. Aquí sota doncs, un petit resum, després el calendari, i al final, més detalls. Qualsevol pregunta, no dubteu a contactar-nos.
 A qui li interessi la PERMACULTURA, a més del clàssic curs d’Iniciació, podrà ara ampliar coneixements amb una aplicació pràctica de disseny en el nostre nou curs Dissenyant un espai des de la Permacultura.
 .
Igualment, ara oferim tot el ventall de coneixements sobre BOSCOS D’ALIMENTS des del Disseny fins a un segon curs d’Implementació i manteniment.
.
Altres novetats són un curs que combina el vessant hortícola i el de jardineria, proposant de Crea el teu jardí comestible; i també una jornada sobre Biodiversitat per a un hort sense plagues.
.
Mireu, finalment, tot el ventall de tallers i xerrades, que hem renovat i ampliat. Esperem que hi trobeu moltes activitats que us engresquin!
.
CURSOS TALLERS, XERRADES I VISITES GUIADES
MARÇ

* Dissabte 24: INICIACIÓ A LA PERMACULTURA

* novetat – Diumenge 25: CREA EL TEU JARDÍ COMESTIBLE

ABRIL

* Dissabte 28 i diumenge 29: DISSENYANT UN BOSC D’ALIMENTS

MAIG

* novetat – Dissabte 5: BIODIVERSITAT PER A UN HORT SENSE PLAGUES

JUNY

novetat – Dissabte 2: BOSC D’ALIMENTS: IMPLEMENTACIÓ I MANTENIMENT

* novetat – Dissabtes 9 i 16: DISSENYA EL TEU ESPAI DES DE LA PERMACULTURA

 

FEBRER

* Dimarts 6, 19 a 20.30h: Xerrada: Què és un Jardí Comestible

* Dimarts 13, 19 a 20.30h: Hortalisses poc comunes – com conrear-les

* Dimarts 6, 19 a 20.30h: Xerrada: Com sembrar el teu planter

MARÇ

* “VIVER OBERT”: Horaris a confirmar

* Dissabte 10, 10 a 14h: TALLER TRIPLE: COMPOST, PLANTER, LLAVORS

ABRIL

* Diumenge 22, de 10 a 13h: TALLER AMB TAST: PLANTES SILVESTRES COMESTIBLES

P1010729La gran majoria dels cursos i tallers es realitzen al nostre hort-verger, a Cardedeu, on podreu observar i també practicar directament el que es va explicant.

Feu-hi una ullada i, si alguna cosa us crida l’atenció, no dubteu a contactar-nos a: hort.phoenicurus@gmail.com   INSCRIPCIONS al mateix correu o clicant aquí.
————————————

LES ACTIVITATS UNA PER UNA:

Febrer: xerrades vespertines – dimarts, de 19 a 20.30h

6 de febrer, de 19 a 20.30h Xerrada: Què és un jardí comestible

13 de febrer, de 19 a 20.30h Xerrada: Hortalisses poc comunes – com conrear-les

20 de febrer, de 19 a 20.30h Xerrada: Com sembrar el teu planter

Llegeix més sobre les xerrades. Preu: taquilla inversa – Lloc: Escola Esbioesfera, Cardedeu – Més informació: hort.phoenicurus@gmail.com. Ho organitzem: Phoenicurus i Esbioesfera.

10 de març – TALLER TRIPLE: COMPOST, PLANTER, LLAVORS

TALLER. Preu: 25€ . De 10 a 14h

Durant un matí intensiu aprendrem tot el que cal per fer els nostres horts més autònoms en el cicle de la matèria orgànica i el cicle de les hortalisses.

Així tindràs la més gran de les satisfaccions: fer créixer el teu menjar, des de la llavor fins al plat.

Organitzat per: Phoenicurus i Esbioesfera.  Més informació clicant sobre el títol. Places limitades INSCRIPCIONS a hort.phoenicurus@gmail.com o clicant aquí.

 

24 de març – INICIACIÓ A LA PERMACULTURA

CURS. Preu: 50€  (8 hores)

Durant aquest curs descobrirem la Permacultura i la filosofia darrera seu, posant especial èmfasi en un enfocament hortícola, i veurem com es poden aplicar els seus principis i tècniques al nostre propi entorn, i les pautes fonamentals per fer un bon disseny permacultural. Al Bosc Comestible de Phoenicurus.

Organitzat per: Phoenicurus i Esbioesfera.  Més informació clicant sobre el títol. Places limitades INSCRIPCIONS a hort.phoenicurus@gmail.com o clicant aquí.

25 de març  – CREA EL TEU JARDÍ COMESTIBLE

CURS. Preu: 50€  (8 hores)

Volem crear entorns on bellesa i abundància vagin de la mà; llocs on passejar tot gaudint dels colors i les aromes, al mateix temps que anem collint el nostre aliment.

Hortalisses, arbres fruiters, plantes aromàtiques, flors comestibles poden conviure en un mateix espai, si sabem com distribuir-les, de manera que cadascuna es beneficiï de la presència de l’altra i se’n redueixi el manteniment.

Organitzat per: Phoenicurus i Esbioesfera. Inscripcions: hort.phoenicurus@gmail.com o clicant aquí.

22 d’abril  – TALLER AMB TAST: PLANTES SILVESTRES COMESTIBLES

TALLER. Preu: 25€

Si surts a passejar pel camp o pel bosc, atura’t a mirar al teu voltant. És ple de plantes que pots collir, per menjar-les com a verdura o a l’amanida… Això sí, cal conèixer-les.

Aprendrem a reconèixer diverses plantes i descobrirem una pila d’usos que se’ls pot donar a cadascuna. I no només això, sinó que també les tastarem! Acabarem el taller asseguts al voltant de la taula i gaudirem d’un aperitiu silvestre i ben gustós.

Organitzat per: Phoenicurus i Esbioesfera. Inscripcions: hort.phoenicurus@gmail.com o clicant aquí.

 

CURS. Preu: 75€ (10 hores)

Com podem reproduir les virtuts del bosc però creant un sistema a la nostra mida?

Per donar resposta a aquesta qüestió, és com es crea el concepte del ‘bosc alimentari’ o ‘forest garden’: una plantació que combina arbres, arbustos, herbàcies, plantes a diverses alçades, a més de bolets i fauna silvestre o domèstica. Tot un sistema complex, concebut per proporcionar-nos aliments variats, a més de molts altres productes útils per a nosaltres (fibres, medicines, material de construcció, llenya…).  Al Bosc Comestible de Phoenicurus.

Organitzat per: Phoenicurus i Esbioesfera.  Més informació clicant sobre el títol. Places limitades INSCRIPCIONS a hort.phoenicurus@gmail.com o clicant aquí.

 

CURS. Preu: 50 €  (8 hores)

Veurem com un ecosistema equilibrat ens permetrà reduir problemes de plagues i malures i facilitar la pol·linització dels nostres cultius.

Tot això des d’un enfocament eminentment pràctic, en què anirem explicant les diverses infraestructures afavoridores (bandes florals, bassetes, hotels d’insectes, etc.) i, per a cadascuna, en veurem exemples, comentarem quina és la fauna que atreu i com crear-les sense massa dificultats.

Organitzat per: Phoenicurus i Esbioesfera.  Inscripcions: hort.phoenicurus@gmail.com o clicant aquí.

2 de juny  – BOSC D’ALIMENTS: IMPLEMENTACIÓ I MANTENIMENT

CURS. Preu: 50€  (8 hores)

Ja teniu clar que creareu un bosc d’aliments i ja l’heu dissenyat fins al darrer detall. Ara és moment de passar a l’acció: aconseguir llavors i plantes, assenyalar on va cada arbre i plantar-lo, crear camins, bassetes, rocalles, closos…

Aquest curs pretén dotar-vos de les estratègies i coneixements concrets i pràctics per tal de gestionar el vostre bosc d’aliments, des de la seva plantació fins al seu manteniment regular.

Organitzat per: Phoenicurus i Esbioesfera. Inscripcions: hort.phoenicurus@gmail.com o clicant aquí.
 .

9 i 16 de juny  – DISSENYA EL TEU ESPAI DES DE LA PERMACULTURA

CURS. 2 dissabtes

Tens un espai – jardí, hort, pati o finca – que t’agradaria convertir en un espai productiu, bonic i sa?

Dissenyem

La Permacultura t’ofereix la metodologia i les eines per poder realitzar aquest projecte.

En el nostre curs podràs portar el plànol del teu espai i, sobre aquest cas real, aniràs veient pas a pas com abordar-ne el disseny.

Organitzat per: Phoenicurus i Esbioesfera. Inscripcions: hort.phoenicurus@gmail.com o clicant aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.