Missatget festiu

Ara ja ens acostem al nou any, però el calendari tal com el coneixem ara – els mesos, les festivitats – ha canviat molt al llarg dels segles.

En èpoques llunyanes, un any tenia només deu mesos, i començava el març, per exemple. De fet, encara hi ha diversos camps de la vida que tenen calendaris propis, ja sigui l’any acadèmic, l’any fiscal, o l’any municipal. Tradicionalment, l’any agrícola començava per Sant Miquel, el 29 de setembre.

En general, es dóna el fet que la majoria de festes actuals tenen els seus orígens en els cicles naturals – solsticis, equinoccis – i que els principals dies de sants tenen un fort enllaç amb les feines del camp més fonamentals.

A la pràctica, a l’hort, és bastant difícil de determinar una data específica que marqui quan acaba un cicle i en comença un altre. A cada moment de l’any tenim hortalisses a diversos estadis del seu cicle – tot té la seva temporada, i a cada estació, hi ha coses que volen germinar, florir o fer llavor.

Aprendre i conèixer bé el bon moment de sembrar i collir cada cosa, és justament un dels gran reptes per a la gent que es dedica al camp.; una tasca no tant senzilla com semblaria i que cadascú resol com pot, segons les pròpies experiències i les característiques climàtiques locals.

One thought on “Missatget festiu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.