Allà on les formigues són un problema…

Si volguessis aprendre més sobre una Horticultura Ecològica més Natural i del No-Remogut, t’invitem a mirar la pestanya dels Cursos, i si necessites ajuda planificant o implementant un hort, vet aquí la nostra pàgina de Dissenys.


Les formigues no tenen perquè suposar un problema per als vostres conreus. Però, en determinats casos, us pot interessar fer-les fora d’una zona. Qui no ha tingut alguna invasió de formigues a casa mateix?

El moment de sembrar és delicat: veure tota una autopista de formigues que, sistemàticament i sense cap pietat, se’ns emporten llavor per llavor totes les pastanagues en potència pot ser molt frustrant. 

Nosaltres ens vam trobar exactament amb aquesta situació i amb una barrera de branquillons d’espígol, vam aconseguir despistar-les. Ara bé, unes setmanes abans, en una situació similar i aplicant aquest mateix sistema, el resultat havia estat un gran fracàs.

Cal dir que sota la mateixa paraula ‘formiga’, ens estem referint a milers d’espècies diferents. No és estrany, doncs, que el mètode que ens ha funcionat una vegada per allunyar-les d’una zona, sigui absolutament inútil a la següent ocasió.

Formigues alades

Aquí trobareu, doncs, un conjunt de possibles remeis per allunyar les formigues. Emprendre diverses mesures al mateix temps no seria mala idea:

  • Espígol, marduix o farigola. No els agrada l’olor d’aquestes plantes, així que plantar-ne prop de les plantes que volem protegir de les formigues és una bona idea. En cas d’urgència, podem optar per ruixar la zona afectada amb la infusió d’una d’aquestes herbes aromàtiques.
  • Si en teniu, les infusions d’absenta o d’atanàsia sembla que funcionen molt bé.
  • També és eficaç la verdolaga liquada.

  • Podeu provar de cobrir el terra amb fulles de tomàquet o falgueres.
  • Escampar algues càlciques o marro de cafè.

Sabeu algun altre truc?

2 pensaments sobre “Allà on les formigues són un problema…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.