Xerrades vespertines


Xerrada: Què és un jardí comestible

Horari: de 19 a 20.30h

I si a més de tenir un espai bonic i relaxant, el nostre jardí pogués oferir-nos aliments?

Hortalisses, plantes medicinals i flors es poden integrar en un mateix entorn.

Crear un ambient productiu no està renyit amb la bellesa; al contrari, els mateixos principis que apliquem per tenir un entorn que ens faci sentir a gust – varietat de colors, formes i olors, presència de flors, rocalles, bassetes, etc. – són els que ens permetran produir aliments sense tenir ni gaires dificultats ni excessius esforços.

Cal, però, conèixer aquests principis bàsics i fer-ne un bon disseny.

En aquesta xerrada vespertina us presentarem, doncs, aquest concepte del «jardí comestible» i esperem despertar-vos les ganes d’explorar més enllà.

Preu: taquilla inversa – Lloc: Esbioesfera, Carrer Lluís llibre 29, de Cardedeu – Més informació: phoenicurus.permacultura@gmail.com

Ho organitzem: Phoenicurus i Esbioesfera


Xerrada: Hortalisses poc comunes – com conrear-les

Horari: de 19 a 20.30h

Tens hort i ets una persona amb curiositat?

Potser vols diversificar la collita hivernal? O gaudir d’unes amanides més acolorides o de plats de verdura més variats?

En aquesta xerrada vespertina et convidem a descobrir una bona colla d’hortalisses poc comuns per conrear a l’hort i gaudir a la cuina.

Des de la col kale a la xicoira de la iaia Virgínia; des de la nyàmera a la mongeta del metro, passant pel salsifí… Hortalisses «exòtiques» o varietats tradicionals poc conegudes: de totes elles parlarem de què necessiten, com i quan sembrar-les i així veuràs com pot ser de fàcil tenir un hort amb un repertori molt més ampli.

(A més, si vols, porta els teus sobrets de llavors curioses i intercanviem-ne entre tots)

Preu: taquilla inversa – Lloc: Escola Esbioesfera, Cardedeu – Més informació: phoenicurus.permacultura@gmail.com

Ho organitzem: Phoenicurus i Esbioesfera


Xerrada: Com sembrar el teu planter

Horari: de 19 a 20.30h

Per què comprem planter cada temporada quan és tan fàcil fer-lo créixer un mateix? Per què no guardar-nos les llavors de les hortalisses que més ens han agradat i tornar a sembrar-les l’any següent? De quines hortalisses puc fer planter? N’hi ha alguna que no? Si véns al taller, veuràs que fer-se un bon planter és qüestió de conèixer alguns conceptes bàsics, per tal que germini i creixi bé.

Preu: taquilla inversa – Lloc: Escola Esbioesfera, Cardedeu – Més informació: phoenicurus.permacultura@gmail.com

Ho organitzem: Phoenicurus i Esbioesfera