Taller pràctic triple: compost, planter, llavors

Tot el que et cal per a un hort autosuficient

Preu: 25 € – Places limitades – INSCRIPCIONS emplenant el formulari d’inscripció o escrivint-nos a: phoenicurus.permacultura@gmail.com

Durant un matí intensiu aprendrem tot el que cal per fer els nostres horts més autònoms en el cicle de la matèria orgànica i el cicle de les hortalisses.

Així tindràs la més gran de les satisfaccions: fer créixer el teu menjar, des de la llavor fins al plat.

Ho veurem en tres parts:

1. Com preparar un bon compost

2. Com sembrar el teu planter

3. Com recollir i conservar les teves pròpies llavors

Contingut de cada part:

COM PREPARAR UN BON COMPOST

Cansat d’afegir restes del jardí i que no semblin mai descomposar-se? No fas compost perquè se t’hi fan mosques? O no n’has fet mai perquè creus que farà pudor? Un bon compostatge hauria de proporcionar-nos un humus fantàstic per a l’hort i el jardí i no hauria de generar pudors ni mosques. N’hi ha prou amb saber quatre trucs bàsics, que t’ensenyarem durant el taller.

CURSOS D'HORTICULTURA NATURAL

COM SEMBRAR EL TEU PLANTER

Per què comprem planter cada temporada quan és tan fàcil fer-lo créixer un mateix?

Per què no guardar-nos les llavors de les hortalisses que més ens han agradat i tornar a sembrar-les l’any següent?

De quines hortalisses puc fer planter? N’hi ha alguna que no?

Si véns al taller, veuràs que fer-se un bon planter és qüestió de conèixer alguns conceptes bàsics, per tal que germini i creixi bé.

COM RECOLLIR I CONSERVAR LES TEVES PRÒPIES LLAVORS

Llavors de porro que han germinat pel seu compte

Obtenir les teves pròpies llavors és una tasca relativament fàcil i alhora molt útil i satisfactòria. Els pagesos ho han practicat durant generacions. Per què no aprendre-ho tu? Farà el teu hort més autònom; no dependràs de comprar llavors cada any. A més, amb la teva selecció any rere any, les teves hortalisses cada cop estaran més adaptades a l’entorn concret del teu hort, amb el seu peculiar microclima i tipus de terra.

En aquest taller, aprenem a seleccionar les plantes i fruits més adequats, a extreure’n les llavors i a emmagatzemar-les correctament, perquè estiguin ben a punt per tornar a fer-ne planter la temporada següent.

Preu: 25 € – Places limitades – INSCRIPCIONS emplenant el formulari d’inscripció o escrivint-nos a: phoenicurus.permacultura@gmail.com