6.

Tinc coneixements teòrics i VULL PASSAR A LA PRÀCTICA…

He estudiat dins l’àmbit de les ciències naturals o he llegit molt sobre desenvolupament sostenible, m’he comprat el calendari de sembres, he visitat webs sobre horticultura, sobre ecoaldees, sobre bioconstrucció… però em falta passar a l’acció. Per on començo? Què em cal? Com m’organitzo?

Una bona opció és fer el curs d’INICIACIÓ  A LA PERMACULTURA. La propera edició és el 24 de març.

O, encara millor, si tens més disponibilitat, apunta’t al curs més aprofundit de PERMACULTURA A LA PRÀCTICA, que dura tota una setmana.

.

T’ajudaran a aclarir les idees i començar a “fer” allò que vols.

La Permacultura ofereix un enfocament global davant l’activitat agrària, però també davant l’entorn i davant la societat.

És, eminentment, una disciplina de disseny, que permet passar de l’observació a l’acció transformadora.

Què és, doncs, la Permacultura? La Permacultura és la concepció i creació de sistemes naturals i humans sostenibles, basada en una profunda observació de la natura, d’on s’extreuen principis de funcionament, pautes temporals i patrons formals.

Un pot acumular molts coneixements i aquest és un factor molt important, però si mai passem a analitzar aquests coneixements i els sospesem en relació amb els nostres objectius globals, mai passarem a l’acció. I si no actuem, no avançarem mai cap allà on veiem que ens convindria, com a individus i com a societat.

Si bé és cert que a Phoenicurus treballem molt especialment el vessant de la Permacultura aplicat a l’agricultura, la idea de promoure la diversitat, l’autoregulació, la resiliència i l’eficiència en l’ús d’energies i recursos és aplicable a molts àmbits de la nostra vida i de la de les nostres comunitats.

Nosaltres treballem amb aquest punt de vista des de 2009, creant el nostre projecte agrícola autònom però també participant de la vida comunitària, en xarxes de consum responsable, “pobles en transició” i intercanvis de coneixements. Vine, doncs, a agafar idees, a aprendre a dissenyar espais i sistemes i a practicar tècniques concretes a Phoenicurus, durant algun dels cursos de Permacultura.

PROGRAMA I DETALLS: Iniciació a la Permacultura  /  Permacultura a la pràctica INSCRIPCIONS emplenant el formulari d’inscripció o escrivint-nos a hort.phoenicurus@gmail.com  –   Organitzen els cursos: Esbioesfera de Cardedeu i Hort-Verger Phoenicurus

TINC CONEIXEMENTS TEÒRICS i vull passar a la pràctica
TINC CONEIXEMENTS TEÒRICS i vull passar a la pràctica