1.

 Vull aprendre TÈCNIQUES D’HORT respectuoses amb la natura

que em permetin collir amb abundància, fer-ne un espai bonic, en sintonia amb la natura i que no em generi ni grans esforços ni grans despeses…

El més adequat és que t’apuntis a algun dels CURSOS D’HORT NATURAL (en fem un sobre BIODIVERSITAT el dia 5 de maig, per exemple) o a alguna de les nostres XERRADES i TALLERS.

En el curs d’Hort Natural aprenem una sèrie de tècniques que ens acosten a la manera de funcionar de la natura: aprenem a observar-la més i a intervenir menys; i això reverteix en igual productivitat però menys problemes i menys esforços.

Agafem la natura com a model i ens hi inspirem per crear espais de plantació sense llaurat, amb el terra sempre cobert i gran diversitat de plantes. Fem que cada planta trobi allò que necessita per créixer forta i prevenim cada possible plaga afavorint la presència dels seus depredadors naturals.

VULL APRENDRE TÈCNIQUES D'HORT respectuoses amb la natura
VULL APRENDRE TÈCNIQUES D’HORT respectuoses amb la natura

Nosaltres ho coneixem bé després  de  set anys treballant amb aquestes tècniques a Phoenicurus, on podràs veure-ho i practicar-ho.

Aquest és un model d’hort especialment adequat per a l’autoabastiment, per a horts familiars i escolars – ja que permet reduir notablement els esforços i el temps dedicat – però fins i tot és aplicable a  més gran escala. Un hort per gaudir-ne, no per a anar-hi a suar la cansalada o agafar-hi lumbàlgies. Un hort per observar-lo, per tenir-ne cura, per apreciar els detalls, per veure créixer ufanosa la natura – la plantada i la silvestre. Un hort amb respecte. Un hort alegre i viu.